ΜΤΝ Κύπρου

Η ΜΤΝ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παροχείς στην Κύπρο. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και καινοτόμες λύσεις στις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στην Κύπρο. Με εξελιγμένο δίκτυο οπτικών ινών και το μεγαλύτερο 4G δίκτυο στην Κύπρο, οι συνδρομητές της ΜΤΝ απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία στην επικοινωνία.

Η ΜΤΝ απασχολεί στελεχιακό δυναμικό πέραν των 400 επαγγελματιών με πείρα και γνώση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης, με 17 καταστήματα σε όλη την Κύπρο.

Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου. Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, συνεισφέρει στην κοινωνία με προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της νεανικής επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, αλλά και καλλιεργώντας την εθελοντική δραστηριοποίηση των εργαζομένων της.

Η ΜΤΝ Κύπρου ανήκει στη Monaco Telecom. Η Monaco Telecom είναι ο αποκλειστικός παροχέας τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό και μέλος της NJJ Holding, του ομίλου εταιρειών τηλεπικοινωνιών ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αποτελείται από παροχείς που πρωταγωνιστούν στις αγορές τους στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ιρλανδία, το Μονακό και την Κύπρο.

Ιστορία

Η ΜΤΝ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην κυπριακή αγορά τον Ιούλιο του 2004, μετά την εξασφάλιση της δεύτερης άδειας λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας από την εταιρεία Areeba σε πλειστηριασμό της κυπριακής κυβέρνησης. Η άδεια λειτουργίας της καλύπτει τη χρήση ευρέος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων GSM και UMTS καθώς και την προσφορά ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο νησί. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε MTN από Areeba μετά την απόκτηση της μητρικής της εταιρείας Investcom LLC (Σεπτέμβριος 2007) από τον πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο εταιρειών MTN Group.

Τον Οκτώβριο 2008 τέθηκε σε ισχύ η κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου ΜΤΝ και της Amaracos Holdings (ιδιοκτησίας Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα και Πάνου Γερμανού), με την οποία η Amaracos απέκτησε το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου. Με την κίνηση αυτή, η ΜΤΝ Κύπρου απέκτησε το 100% της Infotel Ltd (αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός), καθώς και της Otenet (Cyprus) Ltd, παροχέα υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Το μερίδιο της Amaracos Holdings αργότερα αυξήθηκε στο 50%, ποσοστό το οποίο κατείχε μέχρι το 2013.

Το 2009 η ΜΤΝ Κύπρου υπέγραψε συμβόλαιο αξίας €20 εκατομμύριων με την εταιρεία Huawei Technologies Co Ltd για την αναβάθμιση του δικτύου της. Μέσω της αναβάθμισης αυτής, η οποία ολοκληρώθηκε το 2010, η ΜΤΝ ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά παρέχοντας υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου, βελτιωμένη ποιότητα φωνητικών κλήσεων και ευρύτερη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη.

Τον Φεβρουάριο 2013 ο Όμιλος ΜΤΝ ανακοίνωσε συμφωνία με την Amaracos Holdings για την απόκτηση του υπολοίπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου. Σαν αποτέλεσμα, ο Όμιλος ΜΤΝ κατέχει σήμερα το 100% της ΜΤΝ Κύπρου.

Τον Μάρτιο 2015 η ΜΤΝ φέρνει στην Κύπρο το δίκτυο 4G, προσφέροντας στους συνδρομητές της, τις πιο γρήγορες ταχύτητες της αγοράς.

Τον Μάιο 2017 η ΜΤΝ παρουσιάζει την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης, MTN TV.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Monaco Telecom αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της MTN Κύπρου. Η Monaco Telecom είναι ο αποκλειστικός παροχέας τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό και μέλος της NJJ Holding.