Σωστή Χρήση Smartphone

Σωστή Χρήση Smartphone
Τι πρέπει να γνωρίζω και τι πρέπει να προσέχω!

Τα Smartphone αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας μας και όλο και περισσότεροι χρήστες τα προτιμούν έναντι των συμβατικών τηλεφώνων. Τα Smartphone, λόγω της πολύ μεγάλης ποικιλίας λειτουργιών που προσφέρουν όπως το σερφάρισμα στο Internet, η δορυφορική πλοήγηση, η χρήση εφαρμογών και πολλά άλλα, έχουν γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Είναι όμως σημαντικό να είμαστε σε θέση να κάνουμε σωστή χρήση και ρύθμιση του Smartphone μας. Η αρχική τους ρύθμιση, τους επιτρέπει να προχωρούν σε πολλές αυτόματες λειτουργίες, που αν δεν ξέρουμε να τις επαναρρυθμίσουμε σωστά, μπορεί να μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω:

 • Τα Smartphone, σου προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες όπως πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (πχ. Facebook ή Twitter), χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, video streaming, download τραγουδιών και πολλά άλλα. Κύριο χαρακτηριστικό των Smartphone είναι ότι προσφέρουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο internet.
 • Τα περισσότερα από αυτά είναι ρυθμισμένα να συνδέονται αυτόματα στο internet μέσω των διάφορων εγκατεστημένων εφαρμογών τους. Αυτές οι εφαρμογές ενεργοποιούνται αυτόματα, και έτσι η γραμμή σας συνδέεται με το internet και ξεκινά τη διαμεταγωγή δεδομένων και συνεπώς προκύπτουν και οι ανάλογες χρεώσεις για πρόσβαση στο internet. Η διαμεταγωγή δεδομένων και η σύνδεση στο internet προκαλούν χρεώσεις ανάλογα με το πλάνο mobile internet του κάθε χρήστη.
 • Οι χρεώσεις που δημιουργούνται υπολογίζονται με βάση τον όγκο των διακινούμενων δεδομένων (download και upload).
 • Ο όγκος αυτών των δεδομένων εξαρτάται πάντα από τις εφαρμογές, τη διάρκεια σύνδεσης, τη συσκευή, καθώς και από το είδος των δεδομένων που διακινούνται (τραγούδια, αρχεία, email κλπ)
 • Η ΜΤΝ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα πλάνων για χρήση mobile internet, ιδανικά για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε συνδρομητή της.

 

Η ΜΤΝ συστήνει:

 • Να ενημερώνεστε διεξοδικά για τα χαρακτηριστικά της συσκευής που επιλέγετε και κυρίως για τις δυνατότητες πρόσβασης στο Internet.
 • Να μελετάτε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης του Smartphone, για να έχετε πλήρη αντίληψη των απαραίτητων ρυθμίσεων και εφαρμογών που τρέχουν στη συσκευή.
 • Να απενεργοποιείτε τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στο Internet μέσα από τις ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο λειτουργικό σύστημα των Smartphones.
 • Να ελέγχετε κατά ποσόν οι εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν κάνουν χρήση και με ποιο τρόπο του internet, έτσι ώστε να έχετε πλήρη επίγνωση του πιθανού όγκου δεδομένων που μπορεί να προκαλέσουν.
 • Να επιλέγετε σύνδεση με ένα οικονομικό μηνιαίο πλάνο Mobile Internet για να γίνεται έτσι ελεγχόμενη ανταλλαγή δεδομένων.
 • Να ενημερώνεστε αναλυτικά για όλα τα πλάνα χρήσης mobile internet, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές και επιμέρους χρεώσεις για συνδρομητές ΜΤΝ PayMonthly και ΜΤΝ PayAsYouGo. Μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας το Κέντρο Εξυπηρέτησης της ΜΤΝ στο 136  ή με μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΜΤΝ.
 • Να κατεβάζετε και να εγκαθιστάτε εφαρμογές στο Smartphone σας μόνο από αξιόπιστες πηγές. Η εγκατάσταση εφαρμογών από μη αξιόπιστες πηγές μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες και υπερβολικές χρεώσεις Mobile internet.